[Prima data pe acest blog … citeste aici]

100_4130

.
.

Slujba de parinte reprezinta o pilda extraordinara pe care ne-a dat-o Dumnezeu sa o traim, prin care ne invata drintre cele mai profunde adevaruri ale vietii. Relatia cu copiii nostri este o fereastra prin care putem intelege relatia lui Dumnezeu cu noi.

Te-ai gasit in situatii in care Dumnezeu (cel putin felul in care i-L intelegi) parca pur si simplu nu pusca cu realitatea? Viata (cel putin in acel moment sau acel capitol) i-L elimina pe Dumnezeu, Dumnezeu nu poate fi explicat in lumina acelei situatii. Pare cu totul de neconceput ca Dumnezeu de fapt sa planuiasca aceste situatii in viata noastra cu regularitate pentru a ne fortifica increderea in El, pentru a ne face sa traim prin credinta nu prin ceea ce vedem. Astfel de momente sunt definitorii in care fie iti pierzi credinta sau ti-o intaresti si mai mult. Dar de ce oare, de ce si-ar asuma El riscul acesta?

Asemeni copiilor care nu-si inteleg parintii, si totusi sunt „fortati” sa locuiasca cu ei pentru ca nu au o alternativa … asta e familia lor; desi n-au idee ii incearca totusi un sentiment puternic de apartenenta, se simt acasa, se simt bine acolo, tot asa este si cu relatia noastra cu Dumnezeu. S-ar putea sa vrem sa dezertam, dar nu putem sa negam aspiratia sufletului nostru care nu poate fi satisfacuta in nici un alt loc decat acasa, cu Dumnezeu. In astfel de conjucturi incercarea de a-L intelege pe Dumnezeu duce la dezastru. Singurul mod in care putem sa traim fara sa ne pierdem mintea si totusi sa ne bucuram de viata este sa avem incredere in Dumnezeu.

Daca i-L poti explica pe Dumnezeu in toate conjucturile, ar fi bine sa verifici daca este real.