[Prima data pe acest blog … citeste aici]

Exista o dihotomie indrazneata intre bine si rau care ne ademeneste pe noi toti. Se naste dintr-o dureroasa constientizare a prezentei binelui si a raului pretutindeni in jurul nostru. In dorinta noastra pentru ceea ce este bun incercam sa identificam ce este rau ca sa-l putem elimina. Prezumtia este ca raul e undeva in alta parte, fara sa ne dam seama ca de fapt el este prezent acasa la noi, in fiecare din noi.

Ne asemanam robilor din pilda cu neghina care vor sa “o smulga” si Isus pledeaza impreuna cu paginile istoriei pline de sange si suferinta: “Nu” … “ca nu cumva, smulgînd neghina (raul), să smulgeţi şi grîul (binele) împreună cu ea”

Reactia adecvata si eficienta fata de prezenta raului in lume este sa incercam sa lecuim raul de la noi, din noi.

Din nou cuvintele Stapanului nostru sunt nepieritoare: “De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău, şi nu te uiţi cu băgare de seamă la bîrna din ochiul tău?” “Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintîi cu piatra”.

Natiunea noastra (ma refer la State Unite) se afla intr-un razboi declarat impotriva raului din lume. In tumultul economic in care ne aflam incercam sa vanam raul care se presupune ca ar fi cauzat situatia asta.

Putem sa ne oprim odata din vanatoarea asta stupida de vrajitori in familiile noastre, in comunitatile noastre (biserici etc), in natiunea noastra, in economia noastra, in lumea in care traim? Putem oare? Oare ne vom opri vreodata? Totul incepe cu noi atunci cand suntem gata sa ascultam pledoaria lui Isus.

Putem sa ne bazam pe tine?
Care e pozitia ta?